Om mig!

imageNybliven Varabo på heltid sedan 1 april 2014. Jag jobbar som konsumentsekreterare i Vara och Essunga kommun. Sedan valet 2014 är jag ledamot i kommunfullmäktige i Vara och ledamot i regionfullmäktige i Västra Götalandsregionen. Sedan 1 januari 2015 är jag ordinarie ledamot för V i Kollektivtrafiknämnden i Västra Götaland.

Mer om mig sjäv:
Riksdagsledamot för Vänsterpartiet i Skaraborg, 2006 – 2010. Lång erfarenhet från kommunpolitik i Skövde sedan februari 1983 till mars 2014.
Under 8 år, 1999 – 2006, var jag hälso- och sjukvårdspolitiker i Västra Götalandsregionen på deltid.  Har även representerat V i Västtrafiks styrelse och i Folkhälsokommittén inom Västra Götalandsregionen.
Civilt så är jag socionom, född 1957, har två vuxna barn och tre barnbarn, är gift med Christina Hagberg och bor i Vara. Har jobbat tio år som socionom och enhetschef inom socialtjänsten. Innan jobbade jag inom Konsum. 2011 – 2014 har jag jobbat som God Man för ensamkommande flyktingbarn och sedan februari 2014 jobbar jag som konsumentsekreterare i Vara och Essunga kommun. Mina intressen är föreningsliv, friluftsliv och MC. Jag är bland annat aktiv inom nykterhetsrörelsen (Park Bio, IOGT-NTO och NSF).

Kontakta mig!
Jag skriver på bloggen som vänsterpartist, nykterist och privatperson. Åsikterna är mina egna och inte nödvändigtvis partiets.

Dela med vänner!
Angelica

Hej Egon!!

Skulle du vilja vara en av dom som lyfter fram problematiken för människor med kronisk värk i vården?

Mitt namn är Angelica, jag lider av en sällsynt diagnos som heter ehler-danlos syndrom och det är en genetisk bindvävssjukdom som gör att vi har brist av det viktiga ämnet kollagen och det medför i sin tur konstanta luxationer och kompensationer i musklerna för att upprätthålla stabilitet i kroppen.
Allt detta blir oerhört smärtsamt för kroppen att hantera, problemet är nu då att ingen vill ta i den här typen av sjukdomar/syndrom och man får svaret att det ligger inte på vårat bord i vården.

Det behövs en samlad bild på hur man ska behandla patienter med kroniska tillstånd för det är människor som tar livet av sig pga att dom inte fått rätt vård, jag är en av dom som faktiskt har funderat på det med när det har varit extremt mycket värk men som tur är har jag mycket att leva för.

Om inte du kan hjälpa mig så kanske du vet någon som kan?

Jag har skickat detta till din mail med!

Mvh Angelica

Egon Frid

Hej!
Jag ska försöka göra detta genom våra representanter i V i olika nämnder och styrelser som kan påverka situationen för människor med kronisk värk! Jag har tidigare också tagit upp att det finns ett stort behov av att förbättra vården för människor med kronisk värk och smärtor. Bästa hälsningar och önskan om ett Gott Nytt År! Egon

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *