Resenärerna måste få komma fram – inte komma bort!

Det viktigaste med Målbild Koll 2035 är hur vi ökar tillgängligheten till kollektivtrafikens alla delar och hur kollektivtrafiken fungerar och utvecklas i storstadsområdet Göteborg med omnejd! Framkomligheten inom kollektivtrafiken och framkomlighet för kollektivtrafiken är en viktig förutsättning för att fler ska vilja välja spårvagnen, bussen, tåget, båten och den kommande linbanan. Orden för dagen är stomnät, Citybuss (stombuss) och Metrobuss, snabbare spårvägar och mer trafik runt centrum med mindre trängsel och köer för kollektivtrafiken i centrala Göteborg.
Ett observandum är bilden på sidan 7 i Förslagshandling 2017 för Målbild Koll2035 om K2020. Basen är stomnätet inom GMG med den viktiga regiontågtrafiken. Inpendlingen och utpendlingen med tåg måste fungera och utvecklas i linje med utvecklingen inom Målbild Koll 2035. Det viktigaste är att ha fokus på kollektivtrafikresenären. Överst i pyramiden står Kombort. För oss i V handlar inte om de som vill flyga iväg utan om alla som kommit bort, flugit iväg eller gett upp i sin ambition att resa kollektiv. För att vi ska lyckas med våra stora planer måste resenärerna vara i fokus och inte komma bort i trafiken, planeringen och utvecklingen. Eller hur Lars Holmin (M), ordförande i Västtrafik.

Dela med vänner!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.