Europa är mer än EU!

Med anledning av att det är Europadagen idag så ska jag blogga lite om detta tema. Europadagens tanke måste väl ändå vara bygga på de positva förändringar som skett genom ett Europa utan murar och krig. Vissa framställer Europa lika med EU och att vi måste hylla EU för att tycka om Europa. Tänk om samarbetet i Europa och EU kunde handla om positiva förbättringar inom miljön och klimatet, solidariska förbättringar och reformer för jämställdhet. Alla som pratar om ett smalare och vassa EU, ett samarbete med de viktiga gränsöverskridande problemen med miljön, alkohol- och droger, arbetarnas- och kvinnors rättigheter för att ta några exempel. I stället håller EU på att bli bredare och trubbigare/djupare. EU lägger under sig mer och mer makt med tvingande harmoniseringar istället för progressiva reformer. Ett samarbete i Europa och en gemenskap med gränsöverskridande samarbete är bra och riktigt. Vi tillhör Europa och EU men vi behöver många EU-kritiska röster från vänstern i EU.

Dela med vänner!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.