Miljön och energipolitiken blir grönare med röd majoritet

Miljö-, energi och avfallsfrågor är brännande debattämnen fortfarande och speciellt på kommunfullmäktige i Skövde. Under måndagskvällen från 18.00 – 22.30 debatterades många viktiga politiska frågor. Dels var det en debatt om äldreomsorgen där vänsterpartiet tydligast slog fast att det är brukaren och vårdtagarens behov som ska styra äldreomsorgen.
Senare under kvällen var det motionsdags med många energi-, miljö- och avfallsfrågor.
Det är dags för Skövde att bli progressiva i utvecklingen och styra mot vindkraft och en miljövänligare stad med bättre städning och mer öppethållande på återvinningscentralerna. Den moderatstyrda ledningen uttalar att vindkraft är bullrigt och subventionerat så det vill de inte satsa på. Vindkraft är bra och en framtidssatsning då energin är förnyelsebar och vindkraftverken, till skillnad från kärnkraft, är återvinningsbara när de behöver bytas ut.
Den ljusa idén har ännu inte gått upp för majoriteten i Skövde.
Det finns hopp när det finns energi och det finns det hos opositionen, ihop med en och annan klok folkpartist i kommunfullmäktige i Skövde.

Dela med vänner!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.