Dags för Stockholm Pride

Kommande vecka går Stockhol Pride av stapeln. Debatten om en könsneutral äktenskapslagstiftning fortsätter från Almedalen. På söndag den 5 augusti deltar jag i en debatt mellan riksdagens partier om när och hur en könsneutral äktenskapslagstiftning kan komma till stånd.


Vänsterpartiet anser att ett beslut om en könsneutral äktenskapslagstiftning ska beslutas snarast och förväntar oss en proposition från regeringen så snart remisstiden gått ut i höst. Presenterar inte regeringen en propossition förväntar vi oss att samtiliga partier i Civilutskottet ställer upp på ett utskottsinitiativ och att riksdagen beslutar om den nya lagen under kommande riksmöte 07-08. Det är dock av stor vikt att den nya könsneutrala äktenskapslagstiftningen inte blir diskriminerande genom att någon som får vigselrätten har rätt att neka samkönade vigsel.
Läs mer om Stockholm Pride här.

Dela med vänner!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.