Kenth Petterssons minnesfond

Kenth Petterssons minnesfond är bildad!
Handelsanställdas förbund har i enlighet med Kenth Petterssons familj beslutat att inrätta en fond till Kenth Petterssons minne. Fonden ska verka för ändamål i Kenth Petterssons anda. Vilka dessa blir kommer att fastställas i samråd med familjen och presenteras vid ett senare tillfälle. Vi kan utgå från att de ändamål som kommer att stödjas är arbete för jämställhetsfrågor, fackligt arbet med inriktning mot lågavlönade och ett kritiskt tänkande mot EU och EMU. Den som vill hedra Kenth Pettersson kan redan nu sätta in pengar på Handels plusgiro: 382 59-8. Märk talongen ”Kenth Petterssons minne”.
Kenth Pettersson var ordförande för Handelsanställdas förbund under åren 1991-1999. Han avled hastigt den 31 maj i år, i en ålder av 58 år.


Kenth är min ”gamla” förbundsordförande i Handels. Kenth hade behövts i det arbete som vi har framför oss, både fackligt och politiskt.
Så här sade han själv i sitt öppningstal vid Handelsanställdas förbunds kongress 1996:
”Det finns en utbredd uppfattning om att det som utmärker nutidsmänniskan mest av allt är att hon inte agerar, att hon är passiv. Det är sant att alltför många människor förhåller sig passiva till politiken och till sina egna möjligheter att förändra sina liv. Men politiker får inte inge människor en känsla av maktlöshet och av att allt är i det närmaste ödesbestämt. Vi tror på att utvecklingen går att påverka, att vi ska påverka den tillsammans”

Dela med vänner!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.