Hyresgästdemonstration på Mynttorget

HGF0531.jpg

Den 31 maj genomfördes en demonstration vid Mynttorget inför riksdagens beslut om förändringar av Allbo-lagen som vi debatterade i kammaren senare samma dag. Mynttorget fylldes av upprörda hyresgäster som visade sitt stöd för allmännyttan och hyresrätten som boendeform.


I samband med manifestationen överlämnades Hyresgästföreningens namninsamling till civilutskottets ordförande Carina Moberg (s). Hon tackade Hyresgästföreningen för allt opinionsbildande arbete och lovade att referera till namninsamlingen under debatten i riksdagen. Vilket jag och flera med mig gjorde under debatten om förslag till förändringen i Allbolagen. Mats Odell deltog i debatten men ville under hela dagen inte ta emot de 36 000 namnunderskrifterna från oroliga hyresgäster som kommer att påverkas av att utförsäljningen av allmännyttan sker och påskyndas av regeringen. Valfriheten att välja hyresrätten som boendeform ingår inte i Mats Odells eller regeringen eller borgarnas rätt att välja.
Se fler bilder från demonstrationen och läs mer om Hyresgästföreningen här.

Dela med vänner!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.