En kväll på motorcykel

_MG_3048.jpg
I år var temat för, En kväll på motorcykel 2007, trafiksäkerhet. Efter påklädning och uppsittning på lånehoj, bönpall eller veteranbil på Mynttorget utanför riksdagen, styrde runt 35 hojar kosan mot Tuvängens motorstadion i Södertälje.


Mysfaktorn på åkningen och vägarna var hög, solen sken och allt förgylldes av ett par vildsvin vid sidan av vägen utefter en av de finaste mc-vägarna i närheten av Tuvängen. På Tuvängen fick riksdagsledamöterna hamburgare, testa moped, se mopedstunt och naturligtvis köra själv på banan.
Själv fick jag låna och köra en ny Honda 650 (se bild till vänster) och det var en skön hoj att köra på varierande vägar till Tuvängen och det var extra pirrigt att köra på banan som fått regn på sig innan vi kom dit. Tack särskilt till min fadder, Pär Westerlund, för kvällen som lärde mig bromspunkt och kurvtagning på Tuvängen.
Humöret var på topp hos alla deltagare även om temperaturen snabbt sjönk då der började skymma.
Kvällen är viktig för att dels visa vad motorcyklism handlar om, dels skapa ett nätverk mellan SMC, McRF, MCHK och riksdagen.
Tidigare på dagen hade Jesper Christensen och Maria Nordqvist, SMC, fått träffa Skatteutskottet. De fick tillfälle att uttala sig om trafikförsäkringsskatten tillsammans med Försäkringsförbundet.

Dela med vänner!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.