Debatt om bostadsförsörjning och hyresrätt!

Idag hade vi i Civilutskottet debatt i kammaren om två så kallade betänkanden som behandlade motioner från allmänna motionstiden angående bostadsförsörjning och hyresrätt m m.


Idag hade vi i Civilutskottet debatt i kammaren om två så kallade betänkanden som behandlade motioner från allmänna motionstiden angående bostadsförsörjning och hyresrätt m m.
Läs protokollet från mina debattinlägg här.
Repliker här.
Nästa replik.
Tredje repliken.
Fjärde repliken.
Femte repliken är jag extra nöjd med så den får ni rakt av här!
Fru talman! Yvonne Andersson önskar och hoppas att vi inte kommer att behöva ha bostadsbidrag till alla. Det hoppas verkligen också jag. Men vi riskerar att få en bostadspolitik med boendekostnader som kommer att kräva bostadsbidrag till alla. Nästa mål för alliansregeringen att sätta upp blir väl att vi inte ska ha en bostad till alla men bostadsbidrag till alla.
Däremot är jag jättepositivt inställd till den reformering av bostadsbidraget som alliansregeringen förespeglar. Det har ju skett kraftiga besparingar på det området genom åren, så detta är en positiv signal. Men vi har inte sett förslagen än.
Denna debatt avspeglar, tycker jag, vilka tidningar vi läser. Jag skulle vilja fråga dig, Yvonne Andersson, om du någon gång har läst Vår bostad, eller Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra som den nu heter. Jag föreslår att du läser sådana tidningar i stället för byggindustrins Betongforum eller vad nu de som verkligen cementerar problemen kallar sina publikationer.
Vi har märkt att kd och alliansregeringen försöker vända en oceanångare i Göta kanal. Jag kan tala om att det blir en propp, och det är precis den proppen som vi anser att alliansregeringen utgör när det gäller bostadspolitiken.
Jag måste fråga vad det är som gör att Mats Odell, som själv som riksdagsledamot föreslog ett byggmål på 50 000 lägenheter per år, när han blir statsråd och företräder en borgerlig alliansregering är mot att föreslå ett byggmål på 40 000 lägenheter per år.
Sista repliken på denna debatten.

Dela med vänner!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.