Besök på Arbetsmiljöverket i Skövde

arbetsmilj__1173714891.jpg


Arbetsmiljöverket bildades 2001 genom att Yrkesinspektionen och Arbetarskyddsstyrelsen slogs samman. AV ska se till att arbetsmiljö- och arbetstidslagstiftningar följs. Arbetet med att minska riskerna för ohälsa och olycksfall i arbetslivet och att förbättra arbetsmiljön har varit framgångsrik. Det är ur ett samhällsekonomiskt helhetsperspektiv lönsamt att kontrollera arbetsplatser för såväl fysisk, psykisk som social och arbetsorganisatorisk synpunkt. Därför är det djupt tragiskt att den borgerliga regeringen tror att de sparar pengar genom att dra ner på verksamheten. Självfallet ska en organisation alltid kunna ses över och anpassas till moderna metoder. Men det är kortsiktigt och populistiskt att påstå att Arbetsmiljöverkets viktiga verksamhet är onödig byråkrati. Både arbetstagare och arbetsgivare vill ha bra arbetsmiljö och ser Arbetsmiljöverket som en hjälpande hand i det arbetet. Därför är det viktigt att Arbetsmiljöverket får fortsätta sin för både företagare och anställda viktiga verksamhet utan hotande neddragningar som äventyrar arbetsmiljön på våra arbetsplatser. På måndagen besökte jag tillsammans med Monica Green och Patrik Björk Arbetsmiljöverkets kontor i Skövde.

Dela med vänner!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.