Besök på Wendelsberg

I lördags den 3 mars så medverkade jag på en kurs på Wendelsbergs Folkhögskola i Mölnlycke och träffade en grupp från UNF och IOGT-NTO.
gruppbild2.JPG


Min medverkan bestod i att jag som riksdagsledamot föreläste om alkoholpolitiken sett ur ett riksdags-, landstings- och kommunalt perspektiv. Jag redogjorde för vad riksdag, landsting/region respektive kommuner ansvarar för inom olika områden och då främst inom områden som rör alkohol- och narkotikapolitiken. Som riksdagsledamot och ordförande i Riksdagens Nykterhetsgrupp så berättade jag om synen på skattepolitiken idag när det gäller alkohol och synen på alkoholpolitiken inom EU och i Sverige där frågan har gått från en jordbruksfråga till en folkhälsofråga. Det fanns också stort utrymme till diskussion och det är alltid värdefullt att få komma ut och träffa olika grupper som riksdagsledamot. Tack gör en givande träff med er kurs på Wendelsberg.
diskussion.JPG

Dela med vänner!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.