Vänsterpartiet träffade Jagvillhabostad.nu

Idag den 27 februari träffade vänsterpartiet Jagvillhabostad.nu. Sofia Larsson, Linn Matic och Tobias Olsson från Jagvillhabostad.nu träffade Lars Ohly, Yasmin Carlsson, bostadstdpolitisk sekreterare och Egon Frid, riksdagsledamot och bostadspolitisk talesman för vänsterpartiet. Vi redovisade vänsterpartiets ståndpunkter för bostadspolitiken och naturligtvis ligger vi nära Jagvillhabostad.nu i deras krav på fler hyresrätter till rimliga hyror.


Flera punkter handlade om förslag som Boutredningen lade fram när bostadssamordnaren Lotta Jaensson redovisade Boutredningens delarbete i onsdags.
Först ville borgarna lägga ner Boutredningen och det kom besked om att den skulle läggas ner. Dock lyckades hon fortsätta utredningen så att hon kunde lägga fram en delrapport.
Denna rapport från Boutredningen tror Sofian Larsson från Jagvillhabostad.nu kommer att hjälpa oss att få upp bostadspolitiken i debatten tack vare bra förslag som gynnar unga att få möjlighet till att få en bostad.
Men nationella bostadssamordnaren meddelar att hon inte får slutföra utredningen. Den rapport som presenterades den 21 februari beskriver vad utredningen hittills kommit fram till. Vänsterpartiet har drivit att bostadssamordnaren skulle fått fullfölja sitt uppdrag.
Jagvillhabostad.nu har varit aktiva deltagare i Boutredningens referensgrupp, och tycker att det varit ett fruktbart arbete, där de genom en givande dialog har diskuterat ungas bostadsbrist och lösningar på det. Nu kommer de inte kunna påverka utvecklingen på samma sätt och de förväntar sig att Mats Odell och regeringen på andra vis preciserar hur man vill bekämpa ungas bostadsbrist och bygga fler hyresrätter.
Läs Boutredningen här.

Dela med vänner!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.