Träff med LRF i Skaraborg

På måndagen 26 februari träffade riksdagsledamöterna från Skaraborg LRF vid ett möte i Lidköping. Vi träffade Christer Svederberg och Monika Didriksson från LRF Skaraborg och diskuterade för LRF viktiga politiska frågor. Vi gjorde också ett studiebesök på Reppe.


En fråga som diskuterades och där LRF önskade en politisk tydlighet att där kommunerna ställer milökrav på livsmedelsproduktionen för glada grisar så måste också kommunerna få ställa samma krav vid upphandling av livsmedel och mat till sina offentliga verksamheter så det köps in mat från gårdar med glada grisar som har knorr på svansen och som har haft ströbädd istället för från producenter i andra länder där krav på glada grisar med knorr på svansen inte finns och där grisen inte har ens rak svans för den är avklippt.
Sedan så får spannmål gärna användas till etanol men bäst är om spriten används till drivmedel i tanken.

Dela med vänner!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.