Gröna tåget!

Idag deltog jag i ett seminarium, tillsammans med flera ledamöter i trafiksutskottet, om Gröna tåget. Ett tågprojekt om den nya generationens höghastighetståg som planerar för framtidens tåg i Sverige. Vi fick åka i 250 km/timmen med det försökståg som sommaren 2006 satte rekord i Sverige med 281 krm/timmen.


Morgondagens snabbtåg!
Gröna Tåget är ett branschgemensamt fordonsforskningsprogram som syftar till att ta fram kunskap om framtida höghastighetståg anpassade för svenska/nordiska förhållanden. Programmet startades av Banverket år 2005 i samarbete med Bombardier, KTH, samt ytterligare representanter från järnvägssektorn.
Vision
Svensk järnvägsforskning ska ha en ledande roll i Europa och bidra till utveckling av nya fordonslösningar och standarder. Gröna Tåget-programmet ska vara en inspirations- och kunskapskälla för järnvägsföretag och fordonstillverkare vid utveckling av framtida tåg- och trafikeringskoncept, med speciell fokus på persontåg i Norden. Programmet fokuserar på framtidens persontåg för hastigheter på 250km/h och däröver.
Läs mer om projektet det Gröna tåget på deras hemsida.

Dela med vänner!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.