Fråga till kommunikationsministern om SJ:s vagnspark

Som riksdagsledamot från Skövde och Skaraborg så blir det mycket tågåkande av förklarliga skäl. SJ har en hel del investeringsbehov på sina tåg som inte är åtgärdade och detta vill jag uppmärksamma genom denna fråga till kommunikationsminister Åsa Torstensson.


Skriftlig fråga den 26 januari om SJ:s vagnspark
av Egon Frid (v)
till statsrådet Åsa Torstensson (c)
Statens järnvägar AB är en viktig aktör när det gäller tågtrafik i landet. Det är därför av stor vikt att personvagnar håller en hög kvalitet och en bra komfort. Detta för att tågresande ska kunna attrahera fler, vilket inte minst är viktigt för att få ett ekologiskt hållbart resande i Sverige. Det finns dock i dag vissa brister i underhåll av både X 2000-tågen och IC-tågen. Framförallt standarden på IC-tågen är under all kritik. Det krävs åtgärder för att få en bättre tågstandard och ett bättre underhåll av personvagnar. Endast då kan resenärers säkerhet och komfort säkerställas.
Mot bakgrund av ovanstående vill jag fråga statsrådet Åsa Torstensson:
Vad avser statsrådet att göra för att underhållet, säkerheten och komforten ska öka när det gäller personvagnar framförda av SJ?
Svaret från ministern är här.

Dela med vänner!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.