Premiär för min blogg!

egon_frid.jpg Hej och välkommen till min blogg! Det är premiär för mig att skriva blogg men det ska bli spännande att låta Er besökare att ta del av mitt och vänsterpartiets politiska arbete i Riksdagen. Låter Er här också ta lite av vad jag har gjort tidigare, politiskt och civilt.


Jag har klarat av de tre första månaderna som nyvald riksdagsledamot för vänsterpartiet! Då kändes det skönt att veta att jag inte var ny i politiken utan kunde ta vara på mina politiska efarenheter från 23 år i kommunfullmäktige i Skövde kommun och 8 år inom Västra Götalandsregionen. Där fick jag min största politiska erfarenhet som vice och 1:e vice ordförande i Hälso- och sjukvårdnämnden för västra och sedan östra Skaraborg. Dessutom var jag ersättare i regionfullmäktige och Folkhälsokommittén.
Min politiska erfarenhet kommer också från politiskt arbete inom vänsterpartiet sedan 1979 i Solna, sedan 1980 i Skaraborg och sedan 1981 i Skövde med olika förtroendeuppdrag lokalt i Skövde och i Skaraborgsdistriktet.
I övrigt har jag varit och är engagerad och medlem inom nykterhetsrörelsen, IOGT-NTO och Nykterhetsrörelsens scoutförbund, NSF i Skövde och Skaraborg.
Civilt så har jag arbetat inom ICA och Konsum från 1974 till 1992. Jag var butikschef inom Konsum mellan 1982 och 1992. Började läsa till socionom 1992 och var klar med utbildningen i januari 1996. 1 januari 1996 gjorde jag min sista arbetsdag inom detaljhandeln då jag var med och inventerade på Obs! i Skövde. Den 10 januari 1996 började jag som socialsekreterare på Socialtjänsten i Falköping och blev där sektionschef för Vuxensektionen 1 november 1999. Under 2003 bytte jag till Mariestads kommun och från 1 maj 2004 jobbade jag som enhetschef för Vuxenenheten på Socialtjänsten i Mariestad. Ett jobb som jag arbetade på när jag blev invald som riksdagsledamot för vänsterpartiet i Skaraborg i valet den 17 september 2006.
Jag har två vuxna barn, Erik och Elin, bor i Skövde i en central hyreslägenhet och är delsbo med Christina Hagberg i Vara.
Nu ser jag fram emot att få fortsätta mitt riksdagsarbete och att få förmånen att på heltid vara politiker. Kontakten med kommunpolitiken har jag kvar genom att jag är kvar som ledamot i kommunfullmäktige i Skövde. Däremot har jag inga uppdrag kvar inom Västra Götalandsregionen.

Dela med vänner!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.