Bostadspolitisk debatt med Civilutskottet

Den 19 december deltog jag i det första så kallade arbetsplena med Civilutskottet då vi debatterade utgiftsområdet 18 inom budgetpropositionen som innefattar: Samhällsplanering, bostadsförsörjning, byggande samt konsumentpolitik.


Några argument från mitt anförande:
Stora grupper befinner sig i fattigdom och hemlöshet. För att förhindra detta krävs det verktyg för kommuner och stat för att förebygga bostadsbrist och hemlöshet. Stora grupper har behov av billiga hyresrätter för sitt boende. Vi behöver därför långsiktiga ekonomiska villkor för ett fortsatt bostadsbyggande i Sverige. Det som är avgörande för att lösa problemet är att det byggs bostäder som majoriteten har råd att bo i.
Dessutom måste bostadsbidragen fungera på ett sådant sätt att de grupper som av ekonomiska skäl i dag inte kan söka eller behålla bostäder får en rimlig möjlighet att göra det. Men därutöver krävs det regleringar så att bostadsförsörjningen fungerar och bostäder kan fördelas under ordnade och icke diskriminerande former. Detta kan aldrig, som alliansen tycks tro, en fri marknad garantera.
Läs hels mitt anförande från protokollet i riksdagen här:

Dela med vänner!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.