Ska hemlösa människor köpa bostadsrätt?

Den borgerliga regeringen är inte villig att se frågan om hemlöshet ur ett helhetsperspektiv. Samtidigt som regeringen monterar ner hela bostadspolitiken genom att slopa stöden till byggandet av hyresrätter menar regeringen att det är möjligt att underlätta för utsatta grupper, t ex psykiskt funktionshindrade, människor med missbruksproblem, unga med svag anknytning till bostadsmarkanden med flera, att få en egen lägenhet.


– Regeringen tar med ena handen och ger tillbaka med den andra. I praktiken är det bara de kommunala bostadsbolagen som kan göra det möjligt för människor som saknar ekonomiska resurser eller som inte får ta ett lån att få en egen bostad. Eftersom borgarna säljer ut allmännyttan riskerar ännu fler att bli hemlösa konstaterar Egon Frid, riksdagsledamot (v) och bostadspolitisk talesperson.
– Borgarna har förminskat bostadspolitiken till en fråga om behandling av personer med missbruksproblem. Målet måste ändå vara att alla hemlösa, även de som inte har missbruksproblem, ska kunna få ett eget kontrakt. Regeringen bryr sig inte heller om att hemlösa kvinnor ofta befinner sig i extra utsatta situationer där de blir beroende av män för att få tak över huvudet. En strategi mot hemlösheten räcker inte långt om det inte finns några hyreslägenheter kvar, säger Elina Linna, riksdagsledamot (v) och socialpolitisk talesperson.
För mer information kontakta:
Egon Frid, riksdagsledamot (v) Civilutskottet, 070-636 58 41
Elina Linna, riksdagsledamot (v) Socialutskottet, 070-229 36 70

Dela med vänner!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.