Konsumtionsfrid

Denna interpellation om konsumtionsfrid väckte en stor uppmärksamhet från främst privatpersoner som kände igen sig problembeskrivningen att den oönskade reklamen iform av telefonförsäljning och reklamtidningar stör oss till den milda grad att vi känner oss ofredade i våra egna hem och att vi inte kan röra oss i det offentliga rummet utan att bli attackerade av reklamen som vräker ut sig över allt.


Som jag skrev så hörde många privatpersoner av sig med anledning av interpellationen. Dessutom så fick den bra publicitet i pressen och i konsumenttidningen Råd och Rön då många uppskattade att Egon Frid vill ha konsumtionsfrid! Detta stämmer extra bra då jag har ett förflutet inom Konsum och erfarenhet från socialtjänsten och har sett inom båda dessa områden hur människor som kunder explateras och utnyttjas i den aggresiva konsumtionsmarkanden. Den finns ingen sans i obalansen mellan konsument och de företag som säljer via telemarketing och en del övriga mer eller mindre oseriösa försäljningsformer.
Interpellationen om konsumtionsfrid ställde jag den 28 november till konsumentministern Nyamko Sabuni och debatten var den 8 december. Frågorn till henne i interpellationen var:
Hur avser statsrådet att verka för att stärka privatpersoners rätt att själva välja om de vill ta emot telefonsamtal i marknadsföringssyfte i sina hem?
Hur avser statsrådet i övrigt att verka för att privatpersoner ska ha rätt att själva välja om de vill ta emot reklam eller inte?
Hur avser statsrådet att verka för att tydliggöra att termen samhällsinformation inte innefattar information i marknadsföringssyfte?
Hela interpellationen läser du här och debatten läser du i protokollet här:
Jag vill tacka Er som hörde av sig och gav mig allt det positiva stöd i frågan om konsumtionsfrid. Vill berätta att en man som jag hade kontakt med och som lämnade en del bakgrundsmaterial till interpellationen dessutom tog ledigt från jobbet och dammade av sin kavaj och gick till riksdagen och satte sig på åhörarläktaren för att lyssna på debatten mellan Nyamko Sabuni och mig.
Tack så mycket och tack för de fina korten!

Dela med vänner!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.