Från Danellgropar till Odellplattor!

Min tredje bostadspolitiska interpellation fick det mycket aktuella teamat ”Från Danellgropar till Odellplattor” som jag ställde till ”bostadsministern” Mats Odell den 23 november och den besvarades den 5 december där Mats Odell inte ville kännas vid regeringens förslag och beslut som orsakar många gjutna plattor under december men en kraftig minskad byggnation.


Min tredje bostadspolitiska interpellation fick det mycket aktuella teamat ”Från Danellgropar till Odellplattor” som jag ställde till ”bostadsministern” Mats Odell den 23 november och den besvarades den 5 december där Mats Odell inte ville kännas vid regeringens förslag och beslut som orsakar många gjutna plattor under december men en kraftig minskad byggnation.
1992 förändrades bidragsreglerna likt de förslag som nu är på gång. Den gången grävdes det 12 000 grobar i Sverige som fick namnet Danellgropar efter dåvarande bostadsministern Danell. Nu ser vi liknande konsekvenser att det gjuts bottenplattor i stora mängder för att få del av subventionerna fram till 31 december och dessa plattor döptes snabbt till Odellplattor.
Mina frågor i denna interpellation var:
Jag vill fråga kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell:
1. Vilka åtgärder kommer statsrådet att vidta för att tillgodose den starka efterfrågan på hyresrätter som präglar en stor del av Sveriges kommuner?
2. Vilka initiativ kommer statsrådet att vidta för att förhindra att byggprojekt stannar vid byggandet av en bottenplatta?
Läs hela interpellation här och läs hela debatten i protokollet här:

Dela med vänner!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.