Allmän debattimme den 29 november

Som ny riksdagsledamot är det spännande att få möjligheten att debattera i kammaren. Ett av de tillfällen som ges ibland är att delta på den allmänna debatttimmen. Det gjorde jag den 29 november och debatterade flera förslag från regeringen om försämringar i bostadspolitiken. Vi ser också den enorma kapitalöverföring som sker genom en förändrad fastighetsskatt och som också visar vilken attack som görs mot Sveriges hyresgäster med de beslut som den borgerliga regeringen genomför.


Vi i vänsterpartiet tycker att vi ska föra en bostadspolitik som innebär att det blir en ökad neutralitet mellan boendeformerna. Redan nu har skatteförutsättningarna varit sådana att hyresrätter har missgynnats i relation till bostadsrätter och villor. I riksdagen ska vi i stället fatta politiska beslut som gynnar en förbättrad neutralitet mellan boendeformerna. Då måste regeringen ta de bostadspolitiska frågorna på allvar och visa hur man i handling vill slå vakt om hyresrätten. Många borgerliga företrädare säger här att de vill slå vakt om hyresrätten. Men det som vi i stället ser är en krigshandling mot allmännyttan och mot Sveriges hyresgäster genom olika beslut och förslag, och framför allt den icke-politik när det gäller bostäder som vi ser exempel på.
Läs hela min debatt från den allmänna debattimmen den 29 november i riksdagens protokoll här:

Dela med vänner!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.