Fråga om skatteavdrag för pensionärer i hyresrätt

Den 17 november ställde jag en skriftlig fråga till finansminister Anders Borg om skatteavdrag för pensionärer i hyresrätt. Innan valet talade de borgerliga politikerna som i dag sitter i regeringen om att pensionärer som är över 65 år och boende i hyresrätt årligen skulle komma att kompenseras med 3 000 kr genom någon form av skatteavdrag. I budgetpropositionen för 2007 föreslås dock inte någon åtgärd av detta slag.


Skriftlig fråga den 17 november om Skatteavdrag för pensionärer i hyresrätt
av Egon Frid (v)
till finansminister Anders Borg (m)
I dag ökar de socioekonomiska skillnaderna mellan hyresgäster å ena sidan och boende i egnahem och bostadsrätt å andra sidan. Trots att man i flera utredningar har konstaterat att hyresrätten är missgynnad i förhållande till de två övriga upplåtelseformerna, görs inget för att rätta till detta missförhållande.
Innan valet talade de borgerliga politikerna som i dag sitter i regeringen om att pensionärer som är över 65 år och boende i hyresrätt årligen skulle komma att kompenseras med 3 000 kr genom någon form av skatteavdrag. I budgetpropositionen för 2007 föreslås dock inte någon åtgärd av detta slag.
Med anledning av ovanstående vill jag fråga finansministern:
Avser ministern att införa det utlovade skatteavdraget på 3 000 kr för pensionärer som bor i hyresrätt och i så fall när?
Läs finansministerns svar här:

Dela med vänner!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.