Deltagande i den första allmänpolitiska debatten riksmötet 06/07

Den 8 november deltog jag i innevarande riksmötets första allmänpolitiska debatt. Jag uppehöll mig i denna debatten kring att alliansen som gick till val på att arbeta bort utanförskapet lägger förslag och beslutar om en politik som förstärker utanföskapet för stora grupper. Detta är extra tydligt inom den nya regeringen och dess brist på bostadspolitik.


Alliansregeringen – och, som den gör skäl för att kallas, klyftornas allians – gick till val på att motarbeta utanförskapet, utanförskapet i form av arbetslöshet, bostadslöshet och segregation. Jag delar uppfattningen om vikten av att utanförskapet i alla dess former bekämpas. Men hur trovärdig är regeringen i fråga om att arbeta mot utanförskapet? Det utanförskap som jag kommer att uppehålla mig mest vid är utanförskapet i form av att inte ha rätt till bostad och att inte platsa på bostadsmarknaden.
Läs hela mitt anförande i denna allmänpolitiska debatt här:

Dela med vänner!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.