Stärk hyresgästens rätt vid lägenhetsbränder

Den hyreslag vi har idag är en direkt otidsenlig lagstiftning som medverkar till att göra hyresgäster rättslösa vid till exempel lägenhetsbränder. Om hyresvärden väljer att vräka en hyresgäst efter att lägenheten förstörts i brand har värden lagens stöd i detta, oavsett om det är hyresgästens fel eller inte.


Vänsterpartiet anser att det är oacceptabelt att en hyresgäst kan förlora sin besittningsrätt när lägenheten drabbas för brand och därefter genomgått en totalrenovering. Därför kräver vänsterpartiet i en motion att en hyresgäst ska behålla sin besittningsrätt även om skadan uppstått på grund av brand.
Motionen i sin helhet kan läsas på vänsterpartiets hemsida, http://www.vansterpartiet.se
Egon Frid, riksdagsledamot (v), ledamot av riksdagens civilutskott
För vidare information:
Egon Frid, 070-300 66 07
Yasmine carlsson, politisk sekreterare, 786 45 73

Dela med vänner!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.