Bostadsbristen är ingen verklighetsflykt!

Svar till Observer som har observerat att jag kritiserar bristen på en klok bostadspolitik samt bostadsspekulationen och att detta leder till segregation och att alla inte har rätt till en bostad. Observer beskyller mig för att inte se den egentliga orsaken, den socialdemokratiska regeringen i samarbete med v och mp som har samarbetat de senaste åtta åren i riksdagen.


Vad gör då Observer? Jo, skyller bostadsbristen på att vi ska ha haft en massinvandring de senaste 10 åren som trängt undan alla andra som velat få en bostad.
Detta är oförskämt att ställa utsatta grupper mot varandra. Det är också oförskämt att påstå att vi ska ha haft en massinvandring då vi under motsvarande tid har haft en kraftig minskning av asylsökande till Sverige på grund av hårdare regler för att få söka asyl. Vilket har lett till att flyktingarna har fått söka sin räddning i grannländer som redan har ett hårt tryck på sig av flyktingströmmar.
Till sakfrågan – naturligtvis är inte vi i vänsterpartiet nöjda med den byggnation av lägenheter som varit under de åtta åren som vi har samarbetat med regeringen. Men en sak är dock säker, utan vänsterpartiet politik för ett ökat byggande av hyreslägenheter och ett subventionerat byggande så hade vi haft ännu färre lägenheter än vad vi har idag och som byggs idag. En annan sak som är säker är att byggnationen av hyresrätter till rimliga hyror kommer att minska drastiskt utan investeringsstöd och räntebidrag. Den oro som klyftornas allians skapar genom att ta bort stödet till bostadsbyggandet kommer att slå hårt mot alla, oavsett härkomst som önskar att få en bostad att hyra i Sverige.
Egon Frid, Skövde
Riksdagsledamot (v)

Dela med vänner!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.